Mao Cha Bai Ying Shan 2022

Cena regularna:
towar niedostępny






Opis
zapach - owoce suszone, nagrzane słońcem kamienie
smak - gęsty, ciepły, z warzywnymi nutami
Z czegoskła da się nazwa tej herbaty?
Mao Cha - Sheng Puerh w postaci "sypanej" czyli jeszcze przed zaprasowaniem w ciastka. Mao Cha czasami nazywają też surowym Puerh-em.
Bai Ying Shan. Ta część nazwy wskazuje na miejsce skąd ona pochodzi. Herbaty typu Puerh są ścisłe związane z miejscem uprawy i produkcji. Zgodnie z standardem wprowadzonym przez rząd Chin, tylko herbata zbierana w prowincji Yunnan (Junnan) i również tam poddana odpowiednim zabiegom technologicznym może nazywać się Puerh. Taki standard nie tylko dba o jakość herbaty, ale też ma na celu ochronę własnej marki handlowej.
W Yunnan wyróżniają trzy podstawowe strefy produkcji herbat typu Puerh: Puerh (właśnie od nazwy tego rejonu wywodzi się nazwa herbat tego typu), Lincang i Xishuangbanna. Bai Ying Shann- znajduje się na północnym wschodzie Lincanga, górę i jej obrzeża nazywają "naturalnym museum rozwoju drzew herbacianych", a smak lokalnej herbaty najczęściej opisywany z pomocą słowa "unikatowy".
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.