Shincha Yabukita Asamushi 2025
Cena regularna:
towar niedostępny






Opis
Świeża zielona herbata z Japonii. Wyprodukowana w maju 2025. Uprawy i produkcja -Shizuoka. Kultywar - Yabukita.
Shincha - nowa herbata. Pierwsze truskawki, młode ziemniaki. Wszytko co pierwsze, świeże, młode...Znamy to i wiemy czemu tak na to czekamy. A herbata? No też! Młoda, świeża, ona jak ładunek zdrowia i sił na cały rok.
Czego spodziewać się w smaku - świeżości i intensywności.
Ta Shincha najlepiej wypadła w parzeniu zimną wodą - Mizudashi:
- 5 gramów Shincha Asamushi Yabukita zalać zimną wodą - 300-400 ml. Ekstrakcja albo inaczej mówiąc - parzenie zimną wodą, trwa zazwyczaj conajmniej godzinę, po czym herbatę trzeba przecedzić i można pić. Czas "parzenia" zależy od Twoich preferencji im dłużej tym mocniejszy będzie smak.
- drugi sposób zasypać herbatę lodem i poczekać aż się stopi. Przecedzić i wypić z rozkoszą :)
- oczywiście można zalać zimną wodą i dosypać lód, reszta jak wyżej
- oczywiście można dodać - truskawki, miętę, jabłko lub inne składniki, które Twoim zdaniem będą pasować do smaku herbaty.
Tak zaparzona herbata będzie wspaniałym wyborem na gorące dni. Można nastawić coldbrew wieczorem, wstawiając dzbanek/butelkę do lodówki i rano świeża zielona herbata pierwszych zbiorów będzie wspaniałym dodatkiem do Twojego śniadania. Być może zamieni Tobie kawę?
Opakowanie 50 gr.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.