Wakocha Izumi
Opis
aromat - wyrazisty, ciepły, morele
smak - pełny, w zależności od sposobu parzeniа słodkawy i lekki lub z przyjemną cytrusową goryczką
Wakocha - czyli czarna/czerwona herbata z Japonii. Izumi - nazwa kultywaru starego i dosyć rzadkiego na ten moment. Kiedyś ten rodzaj krzewu herbacianego był opracowany by lepiej konkurować z Chinami na rynku zielonych herbat. Obecnie Wakocha Izumi pokazuje, że nadaje się i to wspaniale na produkcję czarnych herbat.
Wakocha Izumi i Wakocha Koshun wspaniale wypadają w porównaniu - mają w sobie snakowe i aromatyczne cechy charakterystyczne dla czarnych herbat z Japonii i razem z tym, każda znich ma swoje indywidualne szczegóły.
Wakocha Izumi - to herbata, którą można pochwalić się przed gośćmi. Warto zaparzyć tę herbatę dla samej herbaty, dla chwili bycia sam na sam ze smakiem i aromatem. Rozkoszna i przytulna jednocześnie, godna przyjęć na wysokim szczeblu i chatki w górach. Już po wypiciu, aromat, który pozostaje w czarce, trzyma się bardzo długo i kusi by jeszcze raz zanurzyć się w nim.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.