Mi Xiang Hong Cha
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
aromat - świeży letni poranek, na stole stoi miska z brzoskwiniami i morze już woła. Po zaparzeniu pojawią się nuty świeżo wypieczonej drożdżówki.
smak - najprostsze i bardzo smaczne połączenie - czarna herbata i rodzynki, smak tej herbaty właśnie przypomina to połączenie, a posmak długi miodowy.
Pewnie już zdążyłeś zorientować się, że ta herbata bardzo nam się podoba. Mi Xiang Hong Cha - czyli czerwona (w europejskiej klasyfikacji czarna) herbata miodowa pachnie tak smacznie, że po wsypaniu jej do rozgrzanego imbryczka czy innego naczynia, w którym będziemy ją parzyć, w żadnym wypadku nie wolno pominąć krok zapoznania się z aromatem lub mówiąc prościej trzeba wsadzić nos do czajniczka i pobyć sam na sam z tym wspaniałym aromatem (Uwaga! Proszę nie poparzyć się! )
Można po prostu zalać 3-4 gramy Mi Xiang Hong Cha wrzątkiem i po 2-3 minutach (słabsza czy mocniejsza?) mieć bardzo smaczną herbatę, która cieszy i napawa optymizmem :) Ale można trochę bardziej "pochylić" się nad nią - dobrać miękką wodę, zaparzyć w mniejszym naczyniu - gaiwan lub mały imbryczek, wodą o temperaturze 90 - 95 stopni i zrobić tych parzeń 3 lub 4. Nam ta opcja przypadła do gustu być może dla tego, że z tą herbatą aż chce zostać na dłużej.
I po raz kolejny ukłony i podziękowania dla Mr. Feng!
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.
Daniel Oatt
Lekka i dobrze stonowana, czuć że Tajwanska. Słodycz, cukierki, jasne owoce oraz miód jak w opisie. Całkiem w porządku aromatyczna.