WAKOCHA BENIFUKI
Opis
aromat - czy pamiętasz zapach w kuchni, kiedy babcia gotowała konfitury truskawkowe?
smak - mocna baza z goryczką grejpfruta, nuty pestek wiśni i długi lekki kwiatowy posmak
Benifuki to nazwa kultywaru, który został wyselekcjonowany w Japonii i jest używany przede wszystkim do produkcji czarnych (czerwonych) herbat. W pewnym momencie badania wykazały, że liścia Benifuki mają silne właściwości antyalergiczne w porównaniu z pozostałymi rodzajami krzewu herbacianego, które uczestniczyły w badaniu. Ale przypomnimy jeszcze raz zasadę - Herbata to nie lek. Picie herbaty ma sprawiać przyjemność i Wakocha Benifuki - czarna herbata z Japonii, właśnie dla tego stworzona! Zbalansowany smak, z wyrazistą bazą smakową i ciekawymi odcieniami, na długo pozostaje w ustach.
Mieliśmy już do spróbowania kilka różnych czarnych(czerwonych) herbat z tego kultywaru, ale ta najbardziej przypadła nam do gustu i razem z nią nie straszne nam jest życzyć Wam - Dobrej Herbaty! :)
Na dobre rozpoczęcie dnia. Na wieczór z planszówkami. Na spotkanie z strategicznym partnerem biznesowym.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.
Malgorzata
Musze sie przyznac ze Wakocha nie zachwycila mnie przy pierwszym podejsciu. Dla mnie ma bardzo "chropowaty" smak. Po kilku probach znalazlam idealna ilosc lisci/wody oraz czas parzenia, tak aby picie bylo przyjemnoscia. Zdecydowanie herbata ma ciekawy posmak. Zachecam aby dac jej szanse i znalezc wlasny przepis na ta herbate.
Daniel oatt
Fajna, słodziutka, czerwono-owocowa w truskawki i maliny. Mocno fruktozowa w obliczu słodyczy. I ta słodycz utrzymuje się długo w posmaku. Mocno w policzki wchodzi. Fajna codzienna i dobra na odświeżenie/rozbudzenie. Jest to mocna herbata, szybko się parzy. Polecam 4g-250ml- Pierwsze parzenie 1-1.5min. Drugie o około 1-2minuty dłużej.