Kukicha
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
aromat - świeży, trawiasty
smak - świeży, lekki, orzeźwiający
Kukicha jest w pewnym sensie produktem ubocznym, który powstaje pod czas produkcji takich herbat jak Sencha, Gyokuro, Matcha i innych - czyli takich, które nie zawierają bardziej twardych części liści herbacianych. Z tych właśnie szypułek i łodyżek, które zostają po produkcji herbat wyskogatunkowych powstaje Kukicha. Ale niech Was nie myli określenie - "produkt uboczny"! Kukicha to pełnowartościowa herbata, która ma swoich wielbicieli i swoje zastosowanie.
Nie kapryśna w parzeniu: 1 płaska łyżeczka na 100 mł wody, woda o temperaturze 80-85 stopni Celsiusza, 1-2 minuty i mamy napar wyrazistego zielonego koloru, pachnący latem. Kukicha ma względnie niedużo kofeiny i wspaniale nadaje się na rolę herbaty codziennej.
A latem warto spróbować ją zaparzyć sposobem coldbrew - mało co tak dobrze pasuje do upalnych dni.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.
Janek
Bardzo smaczna. W sam raz dla miłośnika japońskiej senchy